Friday, April 1, 2011

Asal Usul Songkok


Tahukah anda songkok berasal dari mana? Songkok berasal dari Parsi (Iran). Satu masa dahulu songkok melambangkan keparsian (justeru, kesyiahan). Inilah cara-cara 'songkok Parsi' dibuat.

Hari ini songkok sebagai budaya Parsi telah menyerap dan sebati sebagai budaya Melayu. Masyarakat Parsi sendiri telah meninggalkan budaya bersongkok. Songkok dalam kalangan kita menjadi lambang kehormatan.Lihat sahaja artis, ustaz malah bintang Bollywood turut tidak kekok bersongkok. Tuan, tuan suka bersongkok?

Monday, March 28, 2011

Kops & Reds CafeKepada peminat Liverpool, dan kepada orang ramai yang suka warna merah dan kepada pengemar makanan masakan cina, anda boleh la try makan di sini -

100% di jamin halal kerana tukang masaknya adalah seorang melayu anak jati negeri Kelantan.

Restoran ini terletak di No. A 41 GB, Jalan Prima Saujana 2/A, Taman Prima Saujana, 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.

Anda juga boleh hubungi 017 - 846 9097 (Jaa) untuk tempahan. Plus perkhidmatan penghantaran percuma disediakan. (Sekitar Saujana Impian dan Jenaris sahaja!)

* Tahun depan, kalo restoran ni maju, pihak pengurusan ingin menjemput Carroll dan Stevie Gerrard menjadi duta restoran ini.

* Kalau jadi maybe Cafe ni akan jadi official Live Viewing tuk Club Liverbird Malaysia.so sumer fan liverpool leh join tgk game kt sini.

Addict!